Friday 23 January 2009

Jaarlijkse Studie- en Ontmoetingsdag 2009

Wij nodigen u van harte uit voor onze jaarlijkse Studie- en Ontmoetingsdag, die op zaterdag 7 maart a.s., zo de Here wil, zal worden gehouden in 't Nieuwe Kerkehuis, hoek Daltonstraat/Leusderweg in Amersfoort. De aanvangstijd van de eerste studie is 10.30 uur (Let op het vroegere aanvangstijdstip; u bent welkom vanaf 9.45 uur). De, slotdiscussie eindigt om ongeveer 16.30 uur. Tussendoor zal er een eenvoudige warme maaltijd zijn, en om 17.00 uur kunt u nog een broodmaaltijd met ons gebruiken.

 

Het thema is dit keer: Een dienaar van het Evangelie van Christus. De apostel Paulus en zijn boodschap. Nadere bijzonderheden vindt u in de volgende postings. Wij hopen samen weer een informatieve en opbouwende tijd met open Bijbel te hebben. Belangstellende familieleden en vrienden zijn eveneens van harte welkom. Voor kinderen is in overleg opvang mogelijk. Wanneer u dit van tevoren opgeeft, is er een afhaalservice van het NS station Amersfoort (de ontmoetingsplaats is in de stationshal bij de zitbankjes vlakbij de uitgangen). Buslijn 9 stopt elk kwartier voor 't Nieuwe Kerkehuis.

 

Behalve uw reiskosten naar Amersfoort, zijn er voor u geen kosten aan deze dag verbonden. Om de onkosten te dekken zijn vrijwillige giften, in de daarvoor bestemde bus op de lectuurtafel, van harte welkom.

 

Wij hopen dat u gebruik zult maken van de gelegenheid om, samen met andere Bijbelgelovigen, van deze altijd weer fijne en zinvolle dag te genieten. Wanneer u aan deze dag wilt deelnemen meldt u dan aan via telefoonnummer 0318-632167, of E-mail: info@broedersinchristus.nl

 

 

Thema van de dag:

Een dienaar van het Evangelie van Christus

De apostel Paulus en zijn boodschap


  VAN PAULUS, dienstknecht van Christus Jezus door Gods roeping apostel, bestemd voor de dienst van het evangelie,   dat God eertijds door zijn profeten in de heilige schriften heeft aangekondigd.   Het is de boodschap over zijn Zoon, die naar het vlees is geboren uit het geslacht van David,” (Ro 1:1-3 WV78)

9.45-10.30: Ontvangst

Programma

10.30 Eerste studie:

Een nieuwe mens in Christus

Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping.

Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. (2 Kor. 5:17 NBV)

11.20 Tweede studie:

Eén evangelie voor alle mensen

God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden der onwetendheid, heden aan de men­sen, dat zij allen overal tot bekering moeten komen. (Hand. 17:30 NBG'51)

12.00-12.30: Gezamenlijke discussie over de studies van de ochtend. 12.30-14.00: Gelegenheid voor gesprekken en warme maaltijd.

14.00 Derde studie:

Eén Here, één geloof, één doop

... zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, één Heer, één geloof, één doop één God en Vader van allen ... (Efez. 4:4-6 NBV)

14.40 Vierde studie:

De kracht van zijn opstanding

Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood, in de hoop misschien ook zelf uit de dood op te staan (Fil. 3:10,11 NBV)

15.30-15.45: Pauze

15.45-16.30: Gezamenlijke discussie en beantwoording van vragen.

16.30-18.00: Gelegenheid voor gesprekken en broodmaaltijd.

Naast het volgen van de studies is er ruime gelegenheid voor onderlinge gesprekken of persoonlijke vragen aan de sprekers.

 

Ook bent u van harte welkom bij de lectuurtafel.

 

Broeders in Christus, Postbus 520, 3800 AM Amersfoort,



Lees ook als inleiding > Paulus dienaar van het evangelie

No comments:

Post a Comment