Wednesday 11 February 2009

Eerste kerkenbeurs

Op particulier initiatief wordt op 20 en 21 maart in de Jaarbeurs in Utrecht een kerkenbeurs georganiseerd. Het is de eerste keer dat een dergelijke beurs in Nederland plaatsvindt. “Kerk & Gemeente 2009” zal worden geopend met een debat tussen bisschop Gerard de Korte en dominee Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Aan het vervolggesprek zullen Leo Fijen van de KRO en Andries Knevel van de EO deelnemen.Thema van het debat is “De rol van de kerk in de samenleving”.

Op de kerkenbeurs zullen ruim 135 standhouders aanwezig zijn. “De beurs is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die een actieve rol vervullen in de kerk. Het gaat erom dat zij de bedrijven en organisaties vinden die zij zoeken. We maken geen onderscheid tussen katholiek of protestant, want veel onderwerpen waar kerken tegenaan lopen zijn hetzelfde,” aldus woordvoerder Marco van de Wetering.

Verder worden er op de kerkenbeurs meer dan twintig actuele en praktische workshops verzorgd. Zo zullen de hoofden communicatie van de Rooms Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland een workshop "Communicatie voor kerken" verzorgen.


10-2-2009 | bron: Katholiek Nederland

No comments:

Post a Comment