Wednesday, 9 September 2009

Opvallende postercampagne in Duitsland

In Duitsland is een opvallende postercampagne van start gegaan. De Verein Christlicher Plakatdienst in Reichshof in Oberbergisches Land, heeft 1560 posters door heel Duitsland laten ophangen met daarop de tekst ‘Jezus Christus, jouw Redder of jouw rechter?’ Op de posters worden daarnaast twee Bijbelteksten gegeven. Lukas 2:11 (’U is heden de Heiland geboren, namelijk Christus, de Here’) en 2 Corinthiers 5:10 (‘Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus openbaar worden, opdat een ieder wegdrage wat hij in zijn lichaam verricht heeft, naardat hij gedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad’). Ook staat er informatie waar de lezer van de poster meer te weten kan komen.
plakat_jesus_09_christl_plakatdienstev
De Verein Christlicher Plakatdienst hoopt dat door de posters mensen ertoe aangezet worden de Bijbel ter hand te nemen. De leider van de organisatie, Erhard von der Mark, zegt dat het met de Bijbelkennis van de meeste Duitsers slecht is gesteld. Volgens hem komt dat doordat een ‘aangepast’ Evangelie in de kerken klinkt. “Over hemel en hel, over schuld en boete, daar hoor je bijna nooit meer over”, aldus Von der Mark.

Binnenkort wil zijn organisatie overigens niet alleen posters in de Duitse taal ophangen, maar ook in het Turks. Daarop moet de tekst ‘Niemand komt tot de Vader dan door de Zoon’ komen te staan. Ten slotte zijn er plannen om 600 kleinere posters in steden in Duitsland op te hangen.

> Großplakate werben für Glauben an Jesus