Thursday, 6 May 2010

‘Little Baby Jesus Of Flanders' Naar Cannes

BRUSSEL (KerkNet) – De Vlaamse speelfilm ‘Little Baby Jesus of Flandr’ van de jonge regisseur Gust Van den Berghe is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Cannes in de prestigieuze sectie Quinzaine des Réalisateurs, een platform voor vernieuwend filmtalent. Regisseur Gust Van den Berghe won eind vorig jaar al een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Hij had echter nooit durven dromen dat hij met zijn eerste speelfilm ‘Little Baby Jesus of Flandr’ meteen een ticket zou verdienen naar Cannes.

De film is geïnspireerd op ‘En waar de Sterre bleef Stille Staan’, het bekende werk van Felix Timmermans. Op twee acteurs na komt de hele cast van Theater Stap. Het zijn allemaal acteurs met het syndroom van Down. Met de selectie voor Cannes komt de film in aanmerking voor de felbegeerde ‘Camera d’Or’, de prijs voor beste eerste film.

Arm en rijk

‘Little Baby Jesus of Flandr’ vertelt het ongewone verhaal van de drie armoezaaiers Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobberbeeck. Ze hebben genoeg van hun ellende en besluiten ‘Driekoningen’ te gaan zingen. Met succes, want ze zingen zich rijk. Wanneer ze echter op de terugweg naar het café in het bos verdwalen, zijn ze onverwacht als de echte wijzen uit het Oosten getuige van de geboorte van een klein kindeke Jezus. Ondersteboven van deze wonderlijke gebeurtenis schenken ze al hun zuurverdiende giften weg. 's Ochtends twijfelen ze echter aan hun gevoel van vervulling. Wanneer ze de volgende kerst besluiten opnieuw te zingen ontstaat er ruzie over hun intenties.

(Kerknet)