Wednesday 25 May 2011

Harold Camping komt met nieuwe dag op de proppen zonder verontschuldiging

Voor meerdere maanden had Harold Camping gepredikt dat het einde der tijden zou komen. Nu vertelt hij dat het een zeer moeilijke tijd voor hem was waarbij hij door al de profetieën gind die God had gemaakt. Hij onderzocht "wat er in de wereld gebeurde" en bad en bad.

"Wat gebeurde er"? Al de aandacht toen er geen einde kwam kon hij niet aan. Daarom ging hij naar een motel met zijn vrouw. Maar hij kreeg ook nieuw licht dankzij een brief van een vriend van hem aan een krant. Hij herinnerde het besproken gesprek met die vriend die nu voor de krant sprak. volgens hem begon in God op 7 september 1994 te evangelizeren op deze wereld. Ik vraag mij wel af hoe Jezus dat deed en hoe Camping dat kan weten zonder dat anderen die dag als terugkeer of openbaring van Jezus kennen.

Nu beweert hij dat er geen nieuwe dag gaat komen maar dat hij vroeger ook al 21 oktober 2011 had voorspeld en dat de genoemde mei dag de ingang van de verschrikkelijke overgangsperiode zou inluiden. Die dag zal ook de rapture plaatsgrijpen.
Ik vraag mij af wat hij verder bedoelt met: "It's all going to be compressed on the last day"
Zijn uitwijding over het magna en de onmogleijkheid om vijf dagen en zeker geen vijf maanden te overleven kan ik niet meer volgen. "Een wereld die zou wegzinken in het gat van de gebroken aarde en weg smelten"  doet mijn hoofd schudden.

Hij laat ons weten dat God niets veranderd heeft aan de structuur van Zijn tijdslijn. en volgens Camping heeft zijn organisatie geen vergissing begaan omtrent de tijdslijn. (?) Zij hadden niet genoeg hun huiswerk gemaakt over de 'natuur' van 21 mei. (?) Volgens hem is het geen factuele dag geweest maar een spirituele oordeelsdag.

Men zou denken dat hij genoeg zou hebben gekregen van de negatieve kritiek alsook dat hij zich bewuster zou zijn van al de schade en leed die hij aan vele mensen heeft bezorgd.

Vreemd genoeg komt er geen woord van verontschuldiging over zijn lippen. Het lijkt echt ongelofelijk "onaards". Volgens hem is het de schuld van die mensen zelf als zij moeilijkheden over zich hebben  getrokken. Hij zei dat het hun eigen fout voor het geloven van hem was. "Ik ben niet de autoriteit". Zij zelf zouden het woord van God moeten onderzoeken en volgen. En daar heeft hij wel gelijk in, maar hij presenteerde zijn voorspelling wel als de bevestiging van Gods Woord. als men de vele websites van hem kon geloven zouden allen die het niet geloven verdoemd worden en branden in de hel. Zo konden deze mensen die bang waren om eeuwig te moeten branden in de hel best maar geloven wat hij zei en zich voorbereiden op die Doemsdag.


Ik kon het gewoon niet meer aan om verder te luisteren en bekijk deze 89 jarige als een oude man die vastgeroest is in bepaalde denkwijzen en totaal in zijn eigen (leugens) is gaan geloven en verzekerd is van zijn uitverkorenheid.

Matt Tuter, Family Radio's project manager, heeft over de jaren miljoenen verzocht van donors  en heeft naar verluidt over $100 miljoen uitgegeven voor reclame voor de 21 mei Dag des oordeels.  Het grootste deel van dat bedrag kwam uit de verkoop van onroerend goed en een radio- en een televisiestation, maar niet van particuliere donors. Volgens Tuter heeft Camping 100 miljoen verschoten “om een dwaas van zichzelf te maken.” De meeste stafleden van Family Radio zouden die mening delen, aldus Tuter.

Maar nu dat de "gegarandeerde" vervoering niet gebeurd is, verwonderen mensen zich over het feit of Harold Camping of Familie Radio kunnen vervolgd worden. Hebben zij iets onwettig gedaan in het verzoeken van schenkingen die gebaseerd waren op de vervoeringsvoorspelling? En hebben donors wettelijk terrein om de in twijfel getrokken profeet te vervolgen?

Vermoedelijk niet, zegt een directeur van Charity Navigator (de Liefdadigheid Toezichter), die over 5.500 van de grootste liefdadigheden van Amerika evalueert. De liefdadigheidsbeoordelaar schatte Familie Radio als een 4 sterrenliefdadigheid, de hoogste mogelijke stand.

Er komt vermoedelijk wel nog een staartje aan deze affaire.Newsweek vraagt zich af of wij nog onwetend willen houden

Laatste dagen omroepers

Doemdagscenarios

Radio talk: May 23rd 2011 Family Radio Full Broadcast: Harold Camping's New DoomsdayVideo: MAY 21ST DISASTER UPDATE: 6PM in New Zealand! (Dino Run, lol!)


Harold Camping Employee Estimates $100M Spent on Judgment Day Advertising


Could Harold Camping Be Sued?


No comments:

Post a Comment