Tuesday, 6 February 2018

Laten gaan of meegesleurd worden

In deze wereld waar velen er op uit zijn om de allerlaatste snufjes te hebben kunnen wij ons makkelijk laten verleiden door de reclame in de media en door hen die pochen met hun allerlaatste hebbeding. Zo kunnen wij slachtoffer worden van de grijpgrage cultuur die weinig oog heeft voor het oude en traditionele.

Al draait de wereld rondom ons als gek, kunnen wij mee op die paardenmolen springen in de hoop een 'flos' te trekken en weer een gratis ritje er bij te hebben. Maar wij kunnen ook nuchter blijven en uitkijken naar veel waardevollere dingen die de meeste mensen ontgaan.

Laten wij daarom best genieten van de natuur en van wat de wereld aan zinnigs te bieden heeft, geen tijd verliezend aan nutteloze en weinig bijdragende televisie programma's. De tijd is kort, daarom besteden wij deze best zo goed mogelijk, met nuttige of bijdragende zaken.
Wij kunnen best bepaalde zaken aan ons laten voorbij gaan en luisteren naar diep in ons hart, ons laten meedragen door onze geest naar betere oorden.

Best kunnen wij er op toe zien dat wij niet mee gesleurd worden door de mallemolen van deze kapitalistische wereld.

No comments:

Post a Comment