Monday 17 November 2008

Financiële crisis en gebed

De financiële crisis lijkt mensen terug te doen grijpen naar gebed. In vorige dinsdag gepubliceerde resultaten van een peiling, uitgevoerd door Faithbook on Facebook, komt men tot de constatatie dat meer mensen zich wenden tot God voor hulp in de financiële crisis.
Van de 150 mensen die zijn bevraagd zegt 80 procent de economische onrust niet te zien als een crisis, maar als een periode van hervorming binnen de economie. Meer dan een kwart van de respondenten (28 procent) zegt meer te bidden en 42 procent voelt een positief effect van het bidden of mediteren sinds het begin van de wereldwijde economische inzinking.
Ook Simon Cohen, directeur van Global Tolerance, ziet het effect van de crisis op het gebedsleven. “De peiling bevestigt dat de economische neergang het religieuze leven heeft bereikt.”

“Het is voor veel mensen blijmoedigend, dat zolang aan onze fundamentele menselijke behoeften wordt voldaan, zij de financiële crisis zien als teken van hoop en kansen. Dit geeft een verfrissend perspectief te midden van het onheil en de krantenkoppen,” aldus Cohen.

No comments:

Post a Comment