Friday, 28 November 2008

Zoeken naar eenheid ook voor Hersteld Hervormde Kerk

'Zoeken naar eenheid geldt ook voor HHK'De oproep van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) om te zoeken naar eenheid en de mogelijkheid van kanselruil met de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), geldt ook voor de Hersteld Hervormde Kerk (HHK).

Dat schrijft ds. P. den Butter in het blad Bewaar het Pand, dat vrijdag verschijnt. De emeritus predikant reageert op twee artikelen in het kerkelijk orgaan De Wekker van vorige week. Daarin stelde ds. W. van ’t Spijker, voorzitter van deputaten van de eenheid van gereformeerde belijders in Nederland van de CGK, dat de mogelijkheid die er voor christelijke gereformeerde predikanten bestaat om voor te gaan in gemeenten van een gereformeerd karakter in de PKN niet zomaar mag worden doorgetrokken naar de HHK.

Ds. Den Butter schreef twee weken geleden in Bewaar het Pand dat hij soms op verzoeken van kanselruil met hersteld hervormde gemeenten ingaat en "met grote vreugde vanwege de geestelijke herkenning die we dan wederzijds beleefden" voorgaat in kerkdiensten onder verantwoordelijkheid van de HHK.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad

No comments:

Post a Comment