Wednesday 3 December 2008

Chinese kerstverlichting met groene snaren

Volgens WorldServe Ministries wordt de kerstverlichting met groene snaren en 'Made in China' geassembleerd in gevangenissen. Het is dan de taak van gevangengenomen predikanten om de lampjes te monteren. Per persoon worden dagelijks onder zware mishandeling ongeveer 3.000 tot 5.000 kerstverlichtingen geproduceerd.
Honderden predikanten zitten in gevangenissen en moeten het doen met minder dan 500 calorieën per dag en worden gedwongen tot dit en ander werk, maar de grootste zorg is hun gezinnen. In China is de vader de enige die verantwoordelijk is voor de inkomsten. De financiële en geestelijke ondersteuning is nu weggenomen uit de gezinnen.
WorldServe Ministries is een project gestart om hun gezinnen te ondersteunen.
Het project 'Lights of Christmas' van WorldServe moet heb helpen, door te zorgen voor voedsel, onderdak, kleding en medicijnen.
WorldServe moedigt de gelovigen aan door te bidden voor deze gezinnen. “Ze hebben ons nooit gevraagd om te bidden voor de beëindiging van deze vervolging,” zegt een Chinese medewerker van de organisatie. “Ze vroegen ons te bidden, zodat ze kunnen overwinnen.”

Langs de andere kant kunnen wij ons vragen stellen of wij wel zulk materiaal zouden aankomen en daarmee de markt in stand houden.

No comments:

Post a Comment