Wednesday 17 December 2008

Groot Nieuws Radio gaat toch door

GrootNieuwsRadio is op het laatste moment door haar trouwe luisteraars gered van een dreigend faillissement. Vanaf maandag 5 januari 2009 zal het christelijke radiostation, dat uitzendt op de middengolffrequentie 1008 AM, verder gaan met het uitzenden van haar gepresenteerde programma’s.

“We blijven geloven in een wonder voor GrootNieuwsRadio”: dat klonk door in de toelichting die de initiatiefnemers Floor de Groot en Evert ten Ham afgelopen vrijdagochtend gaven in het programma ‘Koffie’, waarin zij bekend maakten dat GrootNieuwsRadio moest stoppen.
Het station staakte vrijdagmiddag om 12.00 uur zijn gepresenteerde programma’s. De zender zag zich door een bedrag van meer dan 300.000 euro aan openstaande rekeningen gedwongen om faillissement aan te vragen. Tenzij er in het weekend nog een wonder zou gebeuren.

Dat wonder is gebeurd. Tijdens het laatste gepresenteerde uur belde een luisteraar met de oproep dat GrootNieuwsRadio gered zou kunnen worden als 300 luisteraars bereid zouden zijn om ieder 1.000 euro te doneren. Deze oproep bracht een stroom van reacties teweeg van betrokken luisteraars die te kennen gaven dat het duidelijk herkenbare christelijke geluid van GrootNieuwsRadio niet uit de ether mag verdwijnen. Velen zegden 1.000 euro toe of soms nog hogere bedragen. Daarnaast meldden zich vele luisteraars die kleinere bedragen wilden geven. Omdat ook enkele investeerders bereid bleken om de zender een noodkrediet te verstrekken, is er nu niet alleen geld genoeg om de schulden te kunnen betalen, maar ook om de komende maanden door te kunnen gaan met de uitzendingen.

...
In de komende twee weken worden voorbereidingen getroffen om de financiën en de organisatie helemaal op orde te krijgen, zodat GrootNieuwsRadio met nieuw elan 2009 in kan gaan.

De komende tijd wordt er op 1008 AM non-stop muziek uitgezonden. Vanaf 5 januari 2009 zal GrootNieuwsRadio haar gepresenteerde programma’s hervatten.

>grootnieuwsradio.nl

No comments:

Post a Comment