Tuesday, 23 December 2008

Inzegening huwelijk randkerkelijken

Inzegening huwelijk voor randkerkelijken


Iemand die de band met de kerk verloren is maar toch in de kerk wil trouwen. Het bedrijf Trouwvieren maakt dat mogelijk. Een van de oprichters, de remonstrantse predikant ds. J. Röselaers: "We zijn nadrukkelijk geen rituelenaanbieders."

Het idee voor Trouwvieren ontstond bij ds. J. Röselaers en zijn collega R. van Zwieten door om zich heen te kijken in de vriendenkring. Ds. Röselaers: "Beiden zijn we eind twintig. Veel van onze vrienden hebben trouwplannen. Ze zoeken een diepere dimensie dan alleen de huwelijkssluiting op het stadhuis."

Sommige vrienden keerden terug naar de predikant van hun ouders, aldus ds. Röselaers. "Vaak is de band met de kerk dusdanig verslapt dat ze niet weten waar ze moeten aankloppen. Het bureau in Amsterdam wil hen helpen in de zoektocht op het kerkelijk erf."

Samen met zijn collega, die de kerkelijke opleiding van de Protestantse Kerk in Nederland nog moet afronden, zal ds. Röselaers de huwelijken inzegenen. Het bedrijf is een maand geleden begonnen en heeft een eerste aanmelding ontvangen uit Delft. In juni verwacht de predikant meer drukte.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad

No comments:

Post a Comment