Friday 12 December 2008

Stop de mensenhandel

Oasis Belgium streeft naar een meer rechtvaardige en evenwichtige wereld. Als christenen geloven zij dat alle mensen naar het beeld van God gemaakt zijn en daarom willen ze dat iedereen zijn/haar potentieel en waardigheid kan bereiken.

In het bijzonder richten ze zich op mensenhandel - een moderne vorm van slavernij die elk jaar meer dan 2 miljoen vrouwen, kinderen en mannen treft. Deze mensen worden gezwendeld naar elk land in de wereld, ook naar hier. Mensen vallen in de handen van trafikanten door armoede, sociale uitsluiting en discriminatie ten opzichte van vrouwen. Een van de beste manieren om de oorzaken te vermijden is om alle kinderen, jongens en meisjes, langer en hoger kwaliteitsonderwijs te geven.

Oasis Belgium is betrokken bij het organiseren van de Stop the Traffik campagne in België. Als onderdeel daarvan willen ze aanstippen dat 12 000 kinderen als slaven naar Ivoorkust zijn gezwendeld en daar op de cacaoplantages de bonen plukken waarvan onze chocolade gemaakt wordt.

Oasis en Stop the traffik vragen om deze uitbuiting te stoppen en vragen alle chocoladebedrijven om ons duidelijk te vertellen waar zijn hun bonen vandaan halen en garanderen dat we geen chocolade eten die gemaakt is van bonen die geplukt zijn door gezwendelde kinderen.
Als onderdeel van deze campagne spreken ze in scholen, jeugdgroepen en kerken om een boodschap te sturen naar de industrie door enkel fair-trade chocolade te kopen.

U, uw kerk, jeugdgroep, school of organisatie kunnen meedoen met hun chocolade campagne. Contacteer hen en ze komen graag naar u toe om uitleg te geven rond mensenhandel en manieren waarop u mee kunt doen in de chocolade campagne. Meer informatie vindt u ook op de website www.stopthetraffik.org en www.myspace.com/sttchocolate.

No comments:

Post a Comment