Monday 12 January 2009

God meer naar voor brengen in films

San Antonio Independent Christian Film Festival

Christelijke filmmakers in de Verenigde Staten kwamen vrijdag tijdens een receptie bijeen. Het San Antonio Independent Christian Film Festival gaat over het promoten van Gods Woord en het bestrijden van de door de media gedreven popcultuur. Velen vinden dat er meer films moeten komen waarin God ter sprake komt.

“Alles wat we doen heeft een boodschap over het Koninkrijk,” zegt Doug Phillips, oprichter van het film-festival. Acteur Kirk Cameron speelt in de film 'Fireproof', een bejubelde film over een huwelijk in crisis. De film is op het festival verdeeld onder de acht finalisten. “Onze hoop en onze dromen zijn met de film verwezenlijkt. Dit raakt de mensen echt diep,” vertelt Cameron.

Bron Cip

Independent films

Henry Van Til heeft terecht opgemerkt dat "cultuur is religie externalized." Hiermee bedoelde hij dat de cultuur van een volk weerspiegelt hun ware religieuze prioriteiten. ... De muziek, schilderijen, film en van een natie (en niet te vergeten de duizenden dagelijkse cultuuruitingen - hoe we leven, eten, werk, en vermaken ons) geven uiting aan onze prioriteiten, onze waarden en onze ware geloof. De Bijbel leert ons dat alle mensen hebben vertrouwen in dat ze ofwel de eredienst schepsel of zij aanbidden de Schepper, maar geen mens vrij is van religieuze betrokkenheid. Wanneer een volk aanbidden sensualiteit of omarmen donkere visies van de werkelijkheid, het is altijd dat blijkt uit de kunst.  Er is geen neutraliteit!  Aan de andere kant, wanneer een volk vreest en houdt van de God van de Heilige Schrift, hun religieuze verbintenis blijkt in de muziek die ze spelen, de manier waarop zij kleding, en hun visie op het gezinsleven.

No comments:

Post a Comment