Tuesday 27 January 2009

Negationisme strijdig met leer van de Kerk

Geplaatst door Theo Borgermans op RKNieuws op dinsdag 27 januari 2009 om 00:05u

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - De negationistische verklaringen van bisschop Williamson van de priesterfraterniteit Pius X zijn niet alleen onaanvaardbaar maar ook in strijd met het onderricht van de katholieke Kerk. Dat schrijft de Osservatore Romano, het huisorgaan van het Vaticaan, maandag.

De veroordeling van het antisemitisme kan voor een katholiek geen onderwerp zijn van discussie, aldus de Vaticaanse krant. De Osservatore voegt eraan toe dat de verklaring ’Nostra Aetate", die in 1965 werd aangenomen door Vaticanum II, blijk geeft van een beslissende wending in de relaties van de katholieke Kerk met het jodendom.

Volgens de Vaticaanse krant is de opheffing van de excommunicatie van de bisschoppen van de priesterfraterniteit Pius X in overeenstemming met het onderricht van het concilie "omdat dit de barmhartigheid boven de veroordeling verkiest". (tb)

1 comment:

  1. Elke vorm van politiek denken of handelen die in gaat tegen de gelijkwaardigheid van de mens is tegenstrijdig aan het evangelie en de liefde die wij moeten overhebben voor onze medemens.

    ReplyDelete