Thursday, 26 February 2009

Logos Hope

Na vijf jaar voorbereidend werk is het schip Logos Hope, van Operatie Mobilisatie, uit Denemarken uitgevaren.

Woensdag deed het schip een van zijn eerste havens aan, die van Harlingen. Met drie grote doelen: het brengen van kennis, hulp en hoop, vertelt de Brit Graham Jack. Jack: " Wij doen dit door vitale literatuurbronnen aan te bieden. Het is ongelofelijk, maar we hebben 1,2 kilometer aan boeken aan boord, in heel diverse genres. Bovendien bieden we ze heel goedkoop aan. Dat is een van de redenen waarom het schip zo populair is."

De 1,2 kilometer aan boeken staan geordend in de kasten. McCheyne staat er, met dicht bij hem Jonathan Edwards, J. I. Packer en Billy Graham. Maar ook C. S. Lewis is van de partij, zeer prominent zelfs met zijn Narniasprookjes. De prijzen zijn inderdaad vriendelijk; verreweg de meeste –Engelstalige– lectuur is voor enkele euro’s verkrijgbaar.

Daardoor is het schip straks ook in arme landen populair, verwacht de Nederlandse kapitein Dirk Colenbrander. "In havens van arme landen kunnen we vaak meer kennis en hulp kwijt dan in westerse havens. Alleen de hoop, die kunnen we in iedere haven ter wereld volop uitdelen."

Het schip zal elke haven voor enkele weken bezoeken en rekent op honderden zelfs duizenden bezoekers per dag. Gemiddeld hebben reeds 1 miljoen bezoekers de voorgaande schepen bezocht per jaar, met een drijvende boekenbeurs met meer dan 6000 tittels.

De internationale bemanning bestaat uit vrijwilligers die leven en werken op het schip.

Video OM Ships International