Monday, 9 February 2009

Obama benadrukt 'wet' dat religies samenbindt

De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag tijdens een betoog benadrukt dat er een 'wet' is dat alle religies delen. Dat is de liefde naar onze naaste.

“Religie is vaak een bron van verdeeldheid en vijandigheid,” zei hij tegenover duizenden gasten, waaronder verscheidene wereldleiders en honderden leden van het Congres. Obama gaf een speech tijdens de jaarlijkse National Prayer Breakfast in Washington. “De heilige geschriften van de belangrijkste godsdiensten van de wereld leren allen de gouden regel,” gaat hij verder.

“De gouden regel is natuurlijk de oproep om elkaar lief te hebben, elkaar te begrijpen, en degenen met wie wij op deze aarde in aanraking komen met waardigheid en respect te behandelen.” Hij erkent dat mensen met verschillende religies ook verschillende overtuigingen hebben. Maar Obama benadrukt dat ongeacht wat wij kiezen om te geloven er geen religie is dat oproept tot haat.

Obama zegt dat hij plannen heeft om met religieuze leiders en geleerden over de hele wereld de dialoog over het geloof te vergemakkelijken. “Ik geloof dat als wij open en eerlijk met elkaar praten, de breuken zullen herstellen en er een nieuwe samenwerking kan ontstaan,” zegt de president.

No comments:

Post a Comment