Friday, 20 February 2009

Opmerklijk advies plaatsing Bijbels

De Britse Museums, Libraries and Archives Council, een adviesorgaan van de minister van Cultuur in Engeland, Andy Burnham, heeft bibliotheken in het hele land opgeroepen de Bijbel op een ‘niet-zichtbare plaats’ te leggen. Moslims zouden er aanstoot aan kunnen nemen.

Het is het zoveelste ‘incident’ in Engeland in korte tijd, waarbij christelijke waarden onder druk staan. Opmerkelijk genoeg begint met name de Britse pers zich daar de laatste weken zorgen over te maken. Het ene na het andere verhaal verschijnt waarin de Britse overheid ervan wordt beschuldigd christenen oneerlijk te behandelen.

De Museums, Libraries and Archives Council vindt dat Britse bibliotheken de Bijbel het beste “op de bovenste plank” kunnen leggen, boven ooghoogte, waardoor de Bijbel minder opvalt. Er wordt op die manier niet gesproken over de plaats van andere religieuze boeken als de koran. Eerder al hadden islamitische organisaties in Engeland geklaagd dat de koran in een aantal bibliotheken ‘te laag’ stond en een ‘meer opvallende plaats’ moest innemen. 


bron: Manna-Vandaag

No comments:

Post a Comment