Friday, 13 March 2009

IJD een jongerendag in Dilbeek

Hallo,

 

Op 9 mei organiseert IJD een jongerendag in Dilbeek waar we zo’n 500 jongeren hopen op te bereiken. Het doel van die dag is jonge mensen (12 tot 18 jarigen) te raken via teksten, liederen, animatie, beeld en ontmoeting. Het thema is ‘de kracht van het geloof’. De titel is ‘Receive the Power’. Wat verstaan we hieronder? Het gaat over een God die elk van ons graag ziet en ons nooit alleen laat.  Die liefde van Hem is een kracht die er altijd is, alleen ervaren we die niet altijd of draaien we er ons van weg. We willen tijdens de jongerendag iets van die kracht laten zien in al wat we doen en aanbieden; in woord, beeld, getuigenis, dans, onze houding, uitstraling, onthaal… Het is tevens onze hoop dat jongeren kunnen genieten van een gemeenschap, een ‘jonge kerk’. Tenslotte wensen we dat ze begeesterd raken en zo in hun eigen leven en jongerengroep met hernieuwde dynamiek aan de slag kunnen.

Wat dit project zo sterk maakt, is dat we samenwerken met verschillende jongerengroepen én kansengroepen (BUSO, vierde wereld, jongeren met een beperking, langdurige zieken, …). We hopen een openheid te creëren naar deze groepen. Het is ons verlangen om hen te betrekken bij dit project. Hiervoor namen we contact op met organisaties die werken met en voor hen. Voorts willen we ook samenwerking met christenen over de grenzen heen, welke ook de achtergrond is. De charismatische Vernieuwing werkt mee, Don Bosco jeugddienst, Kerygma Teams, en er zijn momenteel eveneens contacten met de Evangelische Kerk.

 

Tijdens de dag hebben we een infomarkt waar inlichtingen aangeboden worden over christelijke activiteiten en organisaties. Dat kan via folders, een powerpoint-presentatie, interactief,…  Wanneer je zin hebt om jullie werking en activiteiten voor te stellen aan deze jongeren, neem dan contact op met caroline.decanniere@ijd.be. Zij zal dan verder alle praktische afspraken met je maken.

 

Meer info over deze dynamische jongerendag vind je op  http://www.ijd.be/vlaams-brabant/index.html  

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 9 mei.

 

 

Met vriendelijke groeten van Erik Van Vaerenbergh,

jeugdpastoraal werker IJD,

Kerkplein 3, 1850 Grimbergen, 0499/214482 of 02/2709420 

Ben je 12-15 jaar en heb je zin om te genieten van een geweldig kamp, klik dan op http://pluskamp.ijd.be

Ben je 16+ en wil ook jij een deugddoende week ervaren in juli, dan vind je meer info op http://jongerendagen.ijd.be

Meer info over de dynamische jongerendag van 9 mei vind je op  http://www.ijd.be/vlaams-brabant/index.html 

Wil je in de vakantie samen met jonge mensen naar Bose, surf dan naar http://www.ijd.be/piemonte2009/index.html