Wednesday, 25 March 2009

Kerkenbeurs overtreft verwachtingen


Zo'n 3400 mensen hebben vrijdag en zaterdag de kerkenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht bezocht. Volgens een woordvoerder was dit aantal hoger dan verwacht.

"We hadden gerekend op 1500 bezoekers per dag. Met het mooie weer is dit hoge aantal wel een verrassing'', zei de woordvoerder.

De eerste editie van de kerkenbeurs bleek op alle fronten een succes. "De standhouders waren unaniem lovend. En het publiek was erg enthousiast'', aldus de woordvoerder.

De beurs, een initiatief van De Wild & Van de Wetering Events uit Barneveld, is bedoeld voor mensen die een actieve rol in de kerk spelen.

Op de beurs waren organisaties uit de hele kerkelijke breedte aanwezig om zichzelf te presenteren, al zijn de meeste standhouders in protestantse kring te situeren. Dit heeft voornamelijk met financiële mogelijkheden te maken. Rooms-Katholieken waren natuurlijk ook vertegenwoordigt, onder meer het bisdom van Breda was aanwezig met een stand.

Er waren tal van organisaties die zich inzetten voor de verspreiding van het Evangelie en er waren ruimtes ingericht waar workshops werden gegeven over diverse onderwerpen.
Er waren stands over geluidstechniek, kunst, kerkinrichting en media zelfs aan reizen werd er aandacht geschonken.