Tuesday, 5 May 2009

Atheïstische bus in DuitslandOok in Duitsland zal binnenkort een bus met atheïstische leuzen rondrijden. Op de dubbeldekker, die 25 steden aandoet, prijken slogans als "Er is (met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) geen God".

De atheïstische campagne vormt een initiatief van "Buskampagne.de", waar onder andere de Bond van confessielozen en atheïsten en de Giordano Brunostichting achter zitten. Deze organisaties willen het "evolutionaire humanisme" bevorderen.

Het is de bedoeling dat de afgehuurde dubbeldekker op 30 mei in Berlijn start en dan tot 18 juni nog 24 andere Duitse steden bezoekt, berichtte de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea gisteren.

Op de bus zullen leuzen te lezen zijn als "Er is (met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) geen God" en "Een vervuld leven heeft geen geloof nodig".

De organisatoren, die inmiddels ruim 36.000 euro voor de campagne hebben ingezameld, hadden aanvankelijk op openbare vervoermiddelen in de grote steden reclame willen maken voor een leven zonder God. De vervoersbedrijven van 16 steden, waaronder Berlijn, München en Keulen, vreesden echter negatieve reacties vanuit de bevolking.

Eerder begonnen atheïsten in Groot-Brittannië, Spanje, Italië en de Verenigde Staten met slogans op bussen.

Bron: Reformatorisch Dagblad