Wednesday, 1 July 2009

Demonische invloeden en occultisme

Voorafgaand > Is een Demon een op zijn eigen bestaande geest?

In onze leefgemeenschappen komen vandaag allerlei invloeden. Bij de jongeren zijn occulte dingen reeds enkele jaren in de belangstelling.

In Nederland werd er een onderzoek gedaan op een zestal scholen. Marleen van Helden en Sanne Vos, studenten aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) vonden na hun onderzoek dat Christelijke basisscholen in hun beleid weinig aandacht besteden aan occulte invloeden die hun leerlingen mogelijk ondergaan.

Occulte belasting ontstaat volgens Vos en Van Helden als kinderen het steeds normaler gaan vinden dat er om hen heen paranormale dingen gebeuren. „Kinderen en jongeren groeien op in een (media)wereld waarin vormen van magie en occultisme in toenemende mate als vanzelfsprekend worden gezien.” Een aantal van hen gaat daardoor zelf experimenteren met glaasje draaien of het oproepen van geesten.

Opvoeders moeten duidelijke lijnen trekken, stellen de beide CHE-studenten. Scholen moeten voorlichting gaan geven. Daardoor ontstaat gewetensvorming. "We moeten kinderen voorleven dat een leven met God geen ruimte laat voor duistere zaken. We maken de kinderen klaar voor een maatschappij waarin we nu eenmaal dagelijks geconfronteerd worden met occultisme. Een verborgen gevaar dat zichtbaar gemaakt moet worden," aldus de onderzoekers