Wednesday 21 October 2009

Bijbelvertaling 1 miljoen keer verkocht

NBV

Het miljoenste exemplaar van De Nieuwe Bijbelvertaling is deze maand verkocht. Dat blijkt uit de verzamelde verkoopcijfers van Uitgeversgroep Jongbloed. Vijf jaar geleden werd het eerste exemplaar van de Nieuwe Bijbelvertaling op 27 oktober 2004 overhandigd aan H.M. Koningin Beatrix.

Op 17 oktober werd het symbolische miljoenste exemplaar van De Nieuwe Bijbelvertaling tijdens het eerste Lees & Luisterfestival in Ede aangeboden aan Els de Jong- van Gurp, directeur van de Branchevereniging voor christelijke boeken en muziek (BCB). Dr. Henk van de Graaf, voorzitter van het Nederlands Bijbelgenootschap, overhandigde haar 'de miljoenste NBV', omdat veel exemplaren van De Nieuwe Bijbelvertaling zijn verkocht via de christelijke en evangelische boekhandels.

In 2004 verscheen De Nieuwe Bijbelvertaling in vier verschillende edities bij meerdere uitgeverijen: Jongbloed, Querido, Athenaeum-Polak & Van Gennep en de Katholieke Bijbelstichting (KBS). Een digitale versie is beschikbaar via uitgeverij Importantia. De IKON heeft De Nieuwe Bijbelvertaling laten voorlezen door ruim 400 Nederlanders. De 140 uur durende opnamen zijn te beluisteren op Voorleesbijbel.nl. Inmiddels zijn er veel verschillende edities en uitgaven van De Nieuwe Bijbelvertaling verkrijgbaar, zoals de Bijbel met impressies, de NBV-Studiebijbel en de Jongerenbijbel.

De vertaling is een gezamenlijk project van de Katholieke Bijbelstichting en het Nederlands Bijbelgenootschap. In 1993 is het vertaalwerk gestart. Een team van ongeveer twintig vertalers werkte aan de vertaling; tientallen supervisoren en literatoren hadden eveneens een rol in de totstandkoming van de vertaling. Er is tien jaar aan deze bijbelvertaling gewerkt.

Bron: NBG/IKON

No comments:

Post a Comment