Sunday 6 December 2009

Heeft het zin om te bidden?Niemand die nog maar vaag religieus is zal ontkennen dat het gebed onderdeel is van het religieuze leven. In allerlei religies roepen mensen om hun goden. Veel rituelen zijn naar voren gebracht om goden aan te trekken of om hun aandacht te krijgen.
In de rijke landen wil bijna niemand weten over God, maar zodra er iets ernstigs gebeurt weten ze Hem wel te vinden en beginnen ze allemaal God de schuld te geven, of ze beginnen tot Hem te bidden. Mensen die weinig te maken hebben met een kerk, die zelden een Bijbel opnemen, die nauwelijks aandacht geven aan God, zullen wanneer ze geconfronteerd worden met een crisis, zich tot gebed wenden. Vele hulpeloze individuen, geconfronteerd met de grimmige realiteit van de dood, zijn op hun knieën in gebed gekomen.
Het komt soms als een verrassing te ontdekken dat een aantal van de machtigste mannen in de geschiedenis mannen van gebed zijn.
Er zijn mensen die bidden omdat ze zich bewust zijn van een behoefte en erkennen dat God alleen kan voldoen aan die behoefte. Hebben ze gelijk in hun denken dat het er toe doet hoe en tot wie zij bidden?
Bestaat er een effectief gebed?

Heeft God antwoord gebed?

Wat zijn volgens u mogelijke antwoorden:

- Ja. Hij beantwoordt alle gebeden van iemand over alles.
- Alleen over onze lange-termijn heil en niet van dag tot dag trivia.
- Alleen als we in een verbond relatie met Hem zijn.
- Ja, maar vergeving is alleen beschikbaar voor degenen die het ware Evangelie geloofd hebben en zich laten dopen.
- Neen, God is niet geïnteresseerd in ons of onze kleine problemen.>
- Weet het niet.

Ga nu naar www.thisisyourbible.com om uw antwoord uit te spreken.

2 comments:

  1. Volgens mij verhoort God gebeden als we elke dag in een goede relatie zijn met Hem. Hij zalook enkel gebeden verhoren over wensen die goed zijn voor ons.

    ReplyDelete
  2. Ik denk ook dat God het beste met ons voor heeft.

    Indien wij iets vragen dat voor ons slecht zou uitkomen of minder goed voor ons zou zijn, en wij weten dit nog niet, kan God verhinderen dat dit door gaat en kan dat een van de redenen zijn waarom Hij niet ingaat op ons verzoek. Wij zien niet altijd de reden waarom God onze gebeden niet altijd verhoort. Maar toch kan het zijn dat Hij Zijn negatief antwoord ons ook laat weten, en dat wij meer inzicht krijgen in de reden waarom wij niet moeten hopen voor dat gene waar wij eerst achter vroegen.

    ReplyDelete