Tuesday, 26 January 2010

Bijbelverzen in codes op geweren

Hoe kan men er toe komen om op geweren Bijbelverzen te plaatsen.

De in Michigan gestationeerde wapenfabrikant Trijicon is verantwoordelijk voor de Bijbel-passages op de geweren die door de Amerikaanse soldaten gebruikt worden. Aan het einde van een reeks cijfers en letters wordt naar de Bijbel verwezen, bijvoorbeeld: JN8: 12, 2COR4:6. Er wordt over het algemeen verwezen naar Jezus als het Licht van de wereld.

Trijicon, oorspronkelijk opgericht door een christen uit Zuid-Afrika, heeft dit bevestigd aan ABC News. Het bedrijf merkte echter niet op dat het Bijbel-codes bevordert, maar dat alleen doet wanneer er naar gevraagd wordt. Trijicon zegt ook dat het haar geweren met Bijbel-verwijzingen sinds haar oprichting produceert en er nog nooit eerder klachten over heeft ontvangen.

Andere landen die wapens kopen bij Trijicon reageerden deze week geschokt toen ze hoorden over de religieuze verwijzingen. De militaire woordvoerders van Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië bespreken hoe de verwijzingen zonder beschadiging verwijderd kunnen worden. Ook in de VS hebben diverse groeperingen geklaagd. De U.S. Military Religious Freedom Foundation doet een beroep op de scheiding van kerk en staat en waarschuwt dat soldaten in gevaar kunnen komen, doordat de moslimbevolking in Afghanistan en Irak denkt dat ze hen willen bekeren.

In een reactie op deze kwestie laat het Amerikaanse leger weten niet op de hoogte te zijn geweest van de bijbelverzen bij de aankoop van wapens.