Thursday, 4 February 2010

Een giftige Bijbel

Ann Holt, uitvoerend directeur van Bible Society zegt: "De Bijbel is voor velen in de Britse samenleving giftig geworden en het vertrouwen van christenen op hun openbare Schrift is afgenomen."
Slechts een op de zeven kerkgangers gaf aan vertrouwen te hebben op hun kennis van de Bijbel.
76 procent van de Britten vindt dat hun land te maken heeft met Bijbel-armoede, omdat Gods Woord niet langer in het centrum staat van het gezinsleven.

BibleFresh wil hier op reageren. Met meer dan 50 organisaties willen ze helpen het vertrouwen te herstellen. De beweging zal door 13 steden een tour maken om christenen aan te moedigen om te onderzoeken of de Bijbel "vervelend en giftig" is of "transformerend, gekoesterd en waar".
Tom Wright, die de campagne ondersteunt, zegt dat de Bijbel een transformerende werking heeft. "De Bijbel stelt ons in staat om het volk van God voor de wereld te zijn en mensen door wie Gods verhaal aan de wereld wordt verteld," laat hij weten. "Bijbel lezen, Bijbel-kennis en gebed veranderen de wereld."
Bible Fresh wil een catalisator zijn en de mensen aanmoedigen in hun kennis van de Heilige Schrift.

> What is Biblefresh?

With over 200 million people without the Scriptures in their own language and 2393 language groups yet to have their own Bible, Biblefresh will be asking churches during 2011 to give financial support to a translation project facilitated jointly by Bible Society and Wycliffe Bible Translators, enabling more people worldwide to access the Bible.

+

Biblefresh Leaders Guide

Kennedy's Corner
biblefresh bible champions

No comments:

Post a Comment