Friday, 18 June 2010

Op een kier

Op 20 juni 2010 is het de tweede zondag van het 'Op een kier'  initiatief van de provincie Vlaams-Brabant.

De kerkraden Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal zetten die dag de 3 kerken en de Sint-Veronakapel open voor het publiek van 14 tot 18 uur.

In Leefdaal en Bertem zijn er rondleidingen voorzien om 15 en 17 uur. In Korbeek-Dijle krijg je uitleg over het unieke altaarretabel van 1522 om 14.30, 15.30, 16.30 en 17.30 uur.

In Korbeek-Dijle en Leefdaal worden tussendoor korte landschapswandelingen aangeboden in de onmiddellijke omgeving van de kerken en de kapel. In Korbeek-Dijle kan je het mooie Ruwaalvalleitje leren kennen. In Leefdaal wordt de schilderachtige omgeving van het Kasteel niet vergeten. De wandelingen starten overal om 16 uur.

In de kerk van Bertem kan je om 16 uur genieten van een prachtig orgelconcert van Ann De Lentacker op het befaamde Van Peteghemorgel. Zij wordt bijgestaan door 2 sopranen Marina Smolders en Hanne Rapport-Houtekiet. Er wordt werk gebracht van Frescobaldi, Clérambaut, Muffat, Picchi, Händel, Mozart, e.a.

Dit totale programma wordt gratis aangeboden door de vrijwillige medewerkers van de 3 kerkraden en de Erfgoedkamer Bertem vzw en met de steun van de gemeente.

Brochures "Op een kier" zijn te verkrijgen bij de dienst jitsoc (gemeentehuis) en de gemeentelijke bibliotheek. Voor meer info: 016-48 92 08 of rob.parisis@gmail.com