Thursday 16 September 2010

Oorsprong van het kwaad

Sommigen denken dat de mens als volmaakt wezen geschapen is. Indien dat het geval zou zijn kon de mens niets verkeerds doen. Wat ging er dan fout? Hoe komt het dan dat de mens vandaag helemaal niet meer perfect is en dat hij zelfs meerdere gebreken heeft? Wat is er dan misgelopen met de wereld dat de mens nu zo veel te lijden heeft?

Wij raden u aan om de video omtrent het "Lijden van de mens" te komen bekijken.

> Waarom God lijden toe laat


Or do find in English: Why God permits evil

2 comments:

 1. Betreft die oorsprong van het kwaad moeten wij vele duizende jaren in de geschiedenis terug gaan. Zelfs tot het begin der tijden.

  De oorsprong van het kwaad ligt bij de eerste mens. Het was deze die een keuze maakte om 'gelijk God te worden' en zich verzette tegen het gebod om niet van 'de Boom van Goed en Kwaad' te eten. dat verzetten tegen de wil van God maakt dat zij tegenstanders van God werden en zo in het Hebreeuws met de titel van 'satan' konden bedacht worden.

  Lees hier meer over in:

  Wat is de reden voor het lijden hier

  ReplyDelete
 2. In het vervolg van het artikel wordt er dieper ingegaan op het nut van dat lijden, hoe God er tegenovar staat en wordt ook aangehaald dat God een oplossing er voor heeft voorzien plus enkel maar zou toestaan dat het een tijdig gebeuren is.

  ReplyDelete