Wednesday, 15 September 2010

Vrouwelijke priesters in Katholieke kerk

In de Verenigde Staten lijkt alles wel mogelijk.

Onder de Katholieken zijn verscheidene denominaties en bij de grootste groepering de Rooms-katholieke heeft men tegenover Europa een zeer liberale groep welke vrouwelijke priesters opneemt onder haar geestelijke leiders. de rol van de vrouw in de Kerk werd de vorige maanden reeds veel besproken door allerhande organisaties, vooral om het tekort aan mannelijke priesters op te lossen. In de Verenigde Staten, Canada en in het buitenland groeit de beweging van vrouwelijke katholiek priesters.

Voor die vrouwen die God willen dienen is het goed nieuws dat zij door basisgemeenschappen worden verwelkomd die gretig voor een vernieuwd priesterschap in een opener inclusieve verantwoordelijke en doorzichtige kerk zoeken welke gemodelleerd zou zijn naar de  gospel gelijkheid.

Ondanks de bedreiging van excommunicatie (en soms wegens die uitsluiting) komen vele getrouwen massaal binnen waar ook hun ordinanties worden gehouden.

De in de zomer geuite uitspraken van de paus die vrouwelijke priesters vergeleek met pedofielen schoten werkelijk in het verkeerde keelgat zowel bij die vrouwelijke priesters als bij andere instanties en kerken.


Lees meer: Dont equate women-priests with pedophiles

No comments:

Post a Comment