Tuesday, 26 April 2011

Een prins en de dood

Men kent sprookjes als de erwt, de kikker en de prinses, Lady Di and prince charming, maar ook sneeuwwitje en andere sprookjes over de jaloersheid betreft schoonheid en geluk.

Maar velen vergeten dat dat uiterlijke prachtige niet alleen schoonheid heeft. Achter de façade schuilt dikwijls ook veel pijn. Niemand kan ontsnappen aan de pijn welke doorheen het leven loopt. Klein, groot, onbelangrijk of belangrijk, het doet er niet toe wie men ook maar is, men zal hoe dan ook in dit aardse leven tijdens deze tijden moeten kijken naar het lijden van anderen maar dit ook zelf moeten ondergaan.

Zelfs op een schijnbaar zeer heugelijk moment zal men kunnen geconfronteerd worden door die pijn die kerft doorheen het hart van elk zinnig wezen. Wie weet zal komende vrijdag de kleinzoon van prins Philip het beeld voor ogen krijgen van zijn moeder die dertig jaar geleden trouwde als een sprookjesprinses, wiens huwelijk nooit zou kunnen stuk gaan. Maar zijn moeder kreeg heel wat te verduren en werd het slachtoffer van de paparazzi's geilzucht. In de kerk waar de uitvaart van zijn moeder was zal prins William als tweede in lijn voor de Britse troon, maar als favoriet, aantreden om in de huwelijksboot te stappen met de zus van zijn petekind.

Hoe vreemd deze gebeurtenis ons ook over een andere prins kan doen na denken kan u lezen in: Lijden en huwelijk van een prins

en in het artikel over het Koninklijk huwelijk: Royal wedding Prince William & Catherine Middleton >

Married among the tombstones

1 comment:

 1. Er was eens was er een Koning die een fantastische zoon had. Als een Prins was deze zoon de trots en vreugde van zijn vader. Toen het tijd voor deze zoon werd om een echtgenote te nemen, verliet de Prins het koninklijke kasteel op zoek naar een bruid, wetende dat het de vreugde van zijn vader zou zijn indien hij een echtgenote van koninklijk bloed zou kunnen vinden.
  Lees meer over die Prins die door stad en land ging en alle naburige dorpen en een fantastisch boerenmeisje vond waarop hij onmiddellijk verliefd werd. Zij waren het perfecte paar.  Lees het vervolg van dat verhaal en vindt ook een gelijkaardig verhaal waarbij de zoon aan huis een bruid van slechte reputatie bracht. Toen de Koning van het 2° verhaal zijn armen rond het meisje wierp bij hun ontmoeting en aan haar een grote kus en een omhelzing gaf werd deze nieuwe Prinses dankbaar en volledig van vreugde omdat zij behandeld werd als een kostbare dochter door de Koning.

  Zoals gedocumenteerd in enkele plaatsen in Bijbel worden de kinderen van God de bruid van Christus genoemd. De enige weg waarop wij in de aanwezigheid van de Vader hadden kunnen komen met alle Zijn zuiverheid en heiligheid, zonder vernietigd te worden door de briljantheid van Zijn liefde, was door ons aan Christus te bevestigen. Het ging er om ons te laten één worden zoals man en vrouw één worden in het huwelijk. Zo moeten wij ook één worden met hem als bruid en bruidegom, als zijn geliefde.

  De Vader houdt van Zijn perfecte zoon boven alle dingen. Wat dan ook de zoon lief heeft zal door de Vader ook bemint worden. Wegens Jezus' liefde voor Zijn bruid, zal de Vader ons als mooi en perfect willen zien. Herinner u namelijk dat de schoonheid en perfectie in het oog van de aanschouwer is. Daarom geeft Hij aan ons de status van perfecte zonen en dochters. De Vader houdt van ons op dezelfde wijze als Hij van zijn enige Zoon houdt. En de Zoon houdt van ons. Hij had zelfs zijn leven over voor ons.

  Wij moeten durven onze hand uit te steken. Zoals het bruidspaar de handen in elkaar slaat  moeten wij als Zijn bruid onze liefhebbende Jezus aanvaarden. Zoals er na de huwelijksceremonie van prins William met Kate maar één ring zal zijn en zo als zijn grootvader Philip en zijn ooms Andrew en Edward hun prinselijke zegelring boven het dragen van een trouwring verkozen, moeten wij de bezegeling van het Nieuwe Verbond aanvaarden als het enige sluitstuk.

  Er is trouwens geen andere weg naar de Vader dan Christus Jezus te aanvaarden als onze bruidegom en redder. Indien wij verder onze eigen weg gaan, kan Hij ons niet aannemen.  Lees de verhalen in:The Perfect Bride

  ReplyDelete