Tuesday, 26 April 2011

Een prins en de dood

Men kent sprookjes als de erwt, de kikker en de prinses, Lady Di and prince charming, maar ook sneeuwwitje en andere sprookjes over de jaloersheid betreft schoonheid en geluk.

Maar velen vergeten dat dat uiterlijke prachtige niet alleen schoonheid heeft. Achter de façade schuilt dikwijls ook veel pijn. Niemand kan ontsnappen aan de pijn welke doorheen het leven loopt. Klein, groot, onbelangrijk of belangrijk, het doet er niet toe wie men ook maar is, men zal hoe dan ook in dit aardse leven tijdens deze tijden moeten kijken naar het lijden van anderen maar dit ook zelf moeten ondergaan.

Zelfs op een schijnbaar zeer heugelijk moment zal men kunnen geconfronteerd worden door die pijn die kerft doorheen het hart van elk zinnig wezen. Wie weet zal komende vrijdag de kleinzoon van prins Philip het beeld voor ogen krijgen van zijn moeder die dertig jaar geleden trouwde als een sprookjesprinses, wiens huwelijk nooit zou kunnen stuk gaan. Maar zijn moeder kreeg heel wat te verduren en werd het slachtoffer van de paparazzi's geilzucht. In de kerk waar de uitvaart van zijn moeder was zal prins William als tweede in lijn voor de Britse troon, maar als favoriet, aantreden om in de huwelijksboot te stappen met de zus van zijn petekind.

Hoe vreemd deze gebeurtenis ons ook over een andere prins kan doen na denken kan u lezen in: Lijden en huwelijk van een prins

en in het artikel over het Koninklijk huwelijk: Royal wedding Prince William & Catherine Middleton >

Married among the tombstones