Monday, 2 May 2011

David Wilkerson omgekomen in autoongeluk

David Wilkerson, predikant van de in 1987 opgerichte Times Square Church in New York City, stierf woensdag bij een auto-ongeluk

Times Square Church


Het was een van de vele predikers die er op wezen dat veel Christenen eenvoudig niet de dwarsverbanden leggen tussen het Jodendom en het Christendom. Hij trachtte Amerikaanse Christenen te laten inzien dat Jezus Jood was.

Wilkerson is in het buitenland misschien het bekendst door zijn in 1963 verschenen boek "The Cross and the Switchblade" (Het kruis en de asfaltjungle), waarin hij het begin van zijn bediening aan verslaafden en bendeleden in New York beschrijft.

Van het boek werd uiteindelijk een succesvolle film gemaakt, met in de hoofdrol Pat Boone, ook een trouwe christen-vriend van Israël.

Hij vond het zo vreemd dat vele evangeliepredikers niet begrijpen dat God zijn verbond met Israël niet heeft verbroken. "God gaf het land aan Israël, en elke natie die Israël wil vernietigen zal gestraft worden." zei hij.

Begonnen met Teen Challenche ging David Wilkerson verder in 1967 met de gekende Jongeren Kruistochten: Youth Crusades. In 1971 verplaatste zijn steeds groeiende vereniging en richtte de David Wilkerson Ministries "World challenge Inc." op. Maar het meest gekend is hij voor de in 1986 opgerichtte kerk in 42nd street New York City: Times Square Church, welke haar deuren opende in 1987.

Hij laat zijn vrouw Gwen achter met vier kinderen en 11 kleinkinderen.

Lees ook de nagedachtenis geschreven door zijn zoon, Gary Wilkerson door hier te klikken.


Lees zijn Biografie:Wavid Wilkerson's Biography
Video Times Square Church: http://www.tscnyc.org/media_center.php?pg=videos&mi=21344

Times Square Church was birthed in Reverend Wilkerson's heart. The church opened its doors in October 1987, first in rented auditoriums in Times Square and eventually in the historic Mark Hellinger Theater, which the ministry purchased in 1989. Today, Times Square Church, with a missions-focused congregation, is a virtual microcosm of New York City. Nearly 8,000 people representing over 100 nationalities worship together under one roof.