Monday, 25 April 2016

7 uitspraken van Prince over God, geloof en de Bijbel

English: Prince playing at Coachella 2008.
English: Prince playing at Coachella 2008. (Photo credit: Wikipedia)
Op donderdag 21 april overleed op 57-jarige leeftijd het legendarische pop-icoon Prince.

De zaterdag er voor had hij nog op tijdens een verrassingsfuif op zijn eigen landgoed. Hij wilde de geruchten van een zwakke gezondheid ontkrachten en nodigde zijn fans op Twitter uit voor een ‘dansfeest’. Toegangstickets kostten slechts 10 dollar en de fans kregen er een klein optreden van hun held voor in de plaats.
 “Wacht een paar dagen met het verspillen van jullie gebeden”,
 luidde zijn laatste (cryptische) boodschap.

Deze kameleon van de muziekwereld bracht ongelofelijk veel hits uit en een vijftigtal albums, waarvan het eerste album verscheen in 1978 en het laatste in 2015. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen en maakte daarnaast ook naam als songschrijver, platenproducer en filmregisseur. In maart kondigde Prince nog aan dat hij zijn memoires wilde schrijven. De autobiografie ‘The Beautiful Ones’ moest volgens de uitgeverij in de herfst van 2017 uitkomen.

Prince geloofde in God. Hier zijn 7 quotes van hem over God, geloof en de Bijbel.

1. Iedere dag is een zegen
"Voor mij voelt het alsof iedere dag een zegen van God is. Ik zie het als een nieuw begin. Ja, echt alles is mooi."

2. Jeugd
"Wanneer ik naar al het geweld kijk onder de jeugd, dan vraag ik me af waar hun ouders zijn, maar ook: waar is God in hun leven? Een kind is als een open computer die geprogrammeerd kan worden. Er gebeuren onder hen rare dingen zoals vreemde relaties, roken en te vroege seks."

3. Homo's
"Ik heb vrienden die homo zijn en ik bestudeer de Bijbel met hen."

4. Bijbel
"De Bijbel is een studiegids voor sociale interactie."

5. Creativiteit
"God heeft ons verteld dat hij ons naar Zijn beeld schiep, om zelf te scheppen. Alles wat ik doe is geïnspireerd door God."

6. Geloof
"Je hebt geloof nodig," zei Prince in een interview met Times Magazine in 1997. "Het is de enige manier om door het doolhof van het leven te komen."

7. De Wederkomst
"God is hier en Hij is overal. Hij is niet dood, en dat staat haaks op de opvatting van tegenwoordig. Hij komt terug en het zal het meest prachtige en krachtige moment zijn. 'The sky's gonna go all purple and red.'"

Mits God hier nog steeds overal is hoeft Hij natuurlijk niet terug te komen. Prince neemt Jezus aan als zijn god in plats hem te erkennen als zoon van God. Die zoon van god, de gezondene van God die zal wel terugkeren naar de aarde en hij (Jezus) zal optreden als bemiddelaar tussen God en mens.

+++