Friday 9 January 2009

30 jarig bestaan New International Translation

Abby (8) kijkt toe hoe haar broer Brady (14) een Bijbelvers overschrijft. Brady is een van de 31.000 mensen die met de hand een Bijbelvers schrijven. Alles wordt gebundeld en als Bijbel uitgegeven door uitgever Zondervan. Die viert daarme het 30-jarig bestaan van de New International Translation. Zondervan tourt met een bus door Amerika en onderweg worden mensen in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan het project.
Tour
Mandy Helton Jones en haar man Jon zijn verantwoordelijk voor het project en de reis naar 90 steden in 44 staten. De tour begon 30 september in Grand Rapids en duurt tot half maart, waar met Dallas de laatste stad op het programma staat. “We hebben nog iets meer dan 10.000 verzen nodig om de tour te beëindigen,” vertelt Mandy Jones.

Deelnemers schrijven de bijbelverzen tweemaal om twee originele exemplaren te bewerkstelligen, waarvan er één gaat naar het Library of Congress Museum of het Smithsonian Institution. De andere Bijbel zal worden geveild, waarna de opbrengst gaat naar het International Bible Society. “De geest hierachter is om terug te gaan naar de traditie van een handgeschreven document van gemeenschap tot gemeenschap. Op die wijze is de Bijbel begonnen,” vervolgt Mandy Jones.

Het is de bedoeling dat de Bijbel in de herfst van dit jaar wordt gepubliceerd.

No comments:

Post a Comment