Sunday 18 January 2009

Bijbelscholen in Amerika in zwaar weer

Bijbelscholen krijgen het steeds moeilijker

copyright 2008© Manna-Vandaag
Bijbelscholen en theologische opleidingen in de Verenigde Staten krijgen het steeds moeilijker. Een van hen heeft de deuren al moeten sluiten, voor anderen dreigt hetzelfde. Reden: De financiële crisis, waardoor beleggingen zijn ‘verdampt’ en giften fors teruggelopen.
Het Salt Lake Theological Seminary (foto), de enige christelijke onderwijsinstelling in Mormoons gebied in de VS, heeft al moeten sluiten. Financieel was het niet langer te bolwerken. Medewerkers van de school hebben erin toegestemd twee maanden zonder salaris te werken, zodat in die tijd een oplossing gevonden kon worden voor de problemen. Maar de oplossing bleef uit en ten slotte moest worden besloten de school te sluiten. De 54 studenten konden moesten hun studie afbreken.

De financiële crisis zal dit jaar ook andere christelijke onderwijsinstellingen treffen. Naar het zich laat aanzien zal een aantal daarvan het niet kunnen bolwerken en gedwongen worden te sluiten, schrijft Christianity Today. De koepelorganisatie Association of Theological Schools zegt dat alleen een snelle opleving van de Amerikaanse economie zaak nog zou kunnen keren, maar ze verwacht niet dat dat het geval zal zijn.

Woordvoerster Eliza Smith Brown zegt dat de ATS er van uitgaat dat 20 procent van alle bijbelscholen zodanig in de problemen zal komen dat hun voortbestaan op het spel staat. Het betreft vooral scholen die weinig of geen financiële reserves hebben en dus geen klappen kunnen opvangen, zegt ze.

No comments:

Post a Comment