Saturday, 17 January 2009

“Follow the Leader” is alles loslaten

Navolgen
“Navolgen van Christus betekent ons oude vertrouwde leven loslaten. Als je achterom blijft kijken, kom je niet op je bestemming aan. Volkomen navolging is je ogen gericht houden op het Einddoel.” Met deze indringende woorden sprak ds. J. Ezinga donderdag 8 januari de bezoekers van de eerste jongerenavond in het nieuwe jaar in Doorn aan. Thema van de avond was “Follow the Leader”.

In zijn inleiding wees Koos de Jong van de organisatie Stichting JijDaar op het feit dat geloof geen eigen verdienste is. “Als het niet in je hart wordt toegepast wat hier gesproken wordt, heeft het geen enkele waarde dat jullie hier zijn. Niemand komt tot geloof door eigen verdienste.”

Uitnodiging
Het thema “Follow the Leader” baseerde ds. Ezinga op de tekst uit Lucas 9:57-62. Het volgen van Jezus is geen vrijblijvende uitnodiging, aldus de dominee. “Het is een uitnodiging aan gelovigen om te komen tot algehele overgave, ja zelfs om voor Christus te willen sterven. Lucas 9 toont ons de argumenten van drie potentiële volgelingen. Christus vraagt de komende jaren om toegewijde jongeren die Hem willen volgen. Dat betekent je oude vertrouwde leven loslaten. Als je om blijft kijken, kom je niet op je bestemming aan. Volkomen navolging betekent je ogen gericht houden op het Einddoel. Mensen die achterom blijven kijken zijn niet geschikt voor het Koninkrijk van God. Let wel, het gaat hier niet om redding, maar om navolging. Ons oude leven achter ons verbranden en ons uitstrekken naar hetgeen voor ons ligt; onze blik richten op de wederkomst van Christus.”

“Ben jij bereid om te volgen en is het evangelie jouw hoogste prioriteit? Ik hoop dat velen van jullie onder invloed van de Heilige Geest Hem zullen volgen.”

Bron: Refoweb

No comments:

Post a Comment