Thursday 29 January 2009

Poverty and justice Bible

Bible Society Chief Executive James Catford wilde de mensen laten zien dat de Bijbel relevant is voor vandaag en niet ouderwets is. De prediker Rick Warren legde de grondsteen voorThe Poverty and Justice Bible toen hij  opgemerkt had dat er meer dan 2000 verzen in de Bijbel zijn waar het over armoede gaat. Volgens hem is de Bijbel een bewijs dat Hij veel te zeggen heeft over onrecht. De uitspraken over onrecht staan in een andere kleur.

Politieke en religieuze leiders in het Verenigd Koninkrijk zullen op 10 februari, een aantal weken voor de G20 in Londen, bij elkaar komen op een receptie ter gelegenheid van deze onlangs gelanceerde ‘Poverty and Justice Bible.
“Tijdens de G20 staan issues als armoede, gerechtigheid, gezondheid en conflicten centraal,” zegt Dave Landrum van de Bible Society. “Ons doel is om de voortdurende rol van de Bijbel te laten zien aan de Britse overheid, bijvoorbeeld als het gaat om armoede en gelijkheid.”

Recent is nog een Poverty and Justice Bible naar president Barack Obama gegaan, nadat bleek dat in het Witte Huis geen Bijbel voorhanden was toen Obama zijn eed opnieuw moest afleggen. Ook de Britse premier Gordon Brown ontving vorig jaar kort na de presentatie een exemplaar van de Bijbel, die ook een studiegids van 32 pagina’s bevat.

>
The Poverty and Justice Bible

No comments:

Post a Comment