Thursday 12 February 2009

Arkansas staat wapens in kerk toe


'Als God zelfs in de kerk geen bescherming kan bieden, kun je je in Arkansas altijd nog met een pistool verdedigen'. Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het verbod op het dragen van wapens in kerken opheft.

Nu waren kerken en cafés de enige privéterreinen waar wapens verboden waren. Volgens Afgevaardigde Beverly Pyle moest het wapenverbod in kerken opgeheven worden na een reeks schietpartijen in kerken in het hele land.

"Het is tijd dat we de wapenwet aanpassen zodat gehoorzame burgers het recht krijgen zichzelf en anderen te verdedigen als zich zo een situatie voordoet in een van onze kerken."

Wel mag elke kerk zelf bepalen of het wapens toestaat. Twintig andere staten zouden ook wapens in kerken toestaan, zegt Pyle. Niet iedereen is blij met wapens in het huis van God. Afgevaardigde Steven Breedlove, zelf dominee, denkt niet dat het toestaan van wapens iemand ervan zal weerhouden het vuur te openen in de kerk.

"Ronald Reagan werd omringd door gewapende bodyguards en werd toch neergeschoten. We moeten vertrouwen op God en nergens anders op. Houd de kerken heilig en in God geloven en niet in wapens."

Bron: De Pers

No comments:

Post a Comment