Thursday, 19 February 2009

Busreclame zorgt voor hevige reacties

De reactie van de Engelse conservatieve partij Christian Party op de atheïstische advertentiecampagne van British Humanist Association begint tegenreacties uit te lokken. Terwijl atheïsten advertenties met teksten als ‘Er is waarschijnlijk geen God. Stop met zorgen maken en geniet van je leven’ op bussen lieten drukken, kwam de Londense predikant George Hargreaves met de tekst 'Er is zeker een God. Dus word lid van een christelijke partij en geniet van het leven'. Vervolgens werden zaterdagochtend in Londen de voorste ramen van het hoofdkantoor van de christelijke partij vernield. De politie start een onderzoek en vermoedt dat het incident te maken heeft met religieuze haat.
“Ik ben meer dan geschokt. Het is gewoon een schande dat mensen die intolerant zijn tegenover het christendom eigendommen beschadigen en geweld gebruiken,” zegt Hargreaves, het hoofd van de christelijke partij. Hij ziet het incident als een “teken van deze tijd,” maar gaat door met de campagne.

De advertenties van Hargreaves waren op 50 bussen te lezen. Vanaf 24 februari start in Schotland eenzelfde campagne, die zes weken zal duren.