Friday, 13 March 2009

TWR-zender brengt Evangelie aan miljoenen

Een marathonuitzending via een radiozender in de Verenigde Staten heeft ruim 117.000 dollar opgebracht voor de zender van Trans World Radio in Estland. Dardoor kunnen straks naar schatting 159 miljoen Russen het Evangelie horen. “Het upgraden van de bestaande AM zender van 100.000 naar 200.000 watt maakt het in de toekomst mogelijk om een potentieel aantal van 159 miljoen mensen in Rusland te bereiken met het Evangelie”, zegt Trans World Radio.

In 2008 werden de uitzendingen van TWR via twee grote nationale Russische netwerken beëindigd, waardoor christelijke radioprogramma’s in een groot deel van Rusland stopten. Gelukkig kon TWR gebruik maken van een andere, gunstig gepositioneerde zender in Estland, maar de huidige signaalsterkte is te zwak om door te kunnen dringen tot de grote steden in Rusland. Na de upgrade, zal met een sterk signaal kunnen worden doorgedrongen tot steden als Moskou, St. Petersburg en Minsk en ook Kiëv in Oekraïne.


De radioactie in de VS heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het budget van 409.000 dollar dat nodig is voor dit project.


 bron: Manna-Vandaag