Wednesday, 22 April 2009

Let niet op het voorkomen

Wonderen zijn de wereld niet uit en sprookjes bestaan ook nog steeds.
Geboren met leerproblemen droomde ze ervan om een beroemd zangeres te worden. "Als kind was ik altijd musicals aan het nadoen en zong met een tandenborstel voor mijn mond. Mijn moeder zette mij ertoe dat ik bleef zingen omdat ze zag dat ik talent had. Zij zorgde ervoor dat ik, toen ik twaalf was, in het koor van de katholieke kerk kwam." Als jongste van een gezin met negen kinderen is ze bij haar ouders blijven wonen. Ze bleef haar zieke moeder, die stierf in 2007, verzorgen waardoor ze geen tijd had voor andere dingen. Nu is ze nog werkloos.
Haar froeselige verschijning deed velen de ogen afwenden of met lelijke gedachten zitten. Haar verschijning riep spot op, welke nog erger leek toen zij zich durfde presenteren op één van de meest bekende talentenjachten in Groot-Britannië - Britain's got talent.
Maar eens ze haar stem verhefte leek er wel een transformatie plaats te grijpen. Het wolk was verbouwereerd.

The Telegraph schreef: 'Haar exentrieke gedrag en niet geheel gepolijsde verschijning resulteerde in geroep vanuit het publiek, maar men stond verbaasd vanaf het moment dat ze begon te zingen.' Volgens weblogger en predikant Eugene Cho heeft men door Susan Boyle een belangrijke les geleerd; de les om niet gelijk te oordelen. Hij vraagt zich af waarom het publiek tijdens de audities zoveel waarde hechtte aan uiterlijk, al ontkent hij niet dat Susan Boyle niet het uiterlijk heeft van een entertainer. Hij verwijst naar 1 Samuel 16:7 waar de Heere over Eliab zegt: "Let niet op zijn voorkomen noch op zijn rijzige gestalte want Ik heb hem verworpen. Het komt immers niet aan op wat de mens ziet; de mens toch ziet aan wat voor ogen is, maar de HERE ziet het hart aan."

Susan Boyle welke nog steeds in haar ouderlijk huis woont is afkomstig uit het Schotse West Lothian. Zij is een kerkwerkster en in haar rooms-katholieke kerk kreeg ze ook een staande ovatie. "Het was geweldig" vertelde ze. Veel kerkgangers kennen haar van haar vrijwilligerswerk namens de kerk. "Ik help ouderen en zo. En ik bezoek mensen in het ziekenhuis."
Susan Boyle is een wereldhit geworden nadat ze tientallen jaren in het koor van haar kerk zong. zij blijft er heel bescheiden en realisitsch bij.

Youtube video talentenjacht >Susan Boyle - Singer - Britains Got Talent 2009 (With Lyrics)