Thursday, 7 May 2009

Angels and demons

Vaticaan verbreekt stilte rondom Angels & Demons


De Rooms-Katholieke Kerk moet opnieuw nadenken over de wijze waarop zij zichzelf presenteert richting de media. Het Vaticaan zegt dat woensdag in haar krant L'Osservatore Romano in reactie op het succes van films en boeken als The Da Vinci Code en Angels & Demons.

Het Vaticaan reageert daarmee voor het eerst officieel op Angels & Demons van cineast Ron Howard, een film die net als zijn voorganger The Da Vinci Code verhaalt over samenzweringen in en rond de Rooms-Katholieke Kerk.

Het Vaticaan laat zich zowel positief als negatief uit over de nieuwe film. Zij zegt dat de film 'een kort leven beschoren is' maar noemt het werk ook 'boeiend', met 'prachtig' camerawerk. Angels & Demons wordt als 'pretentieus' bestempeld, maar de krant voegt eraan toe dat de regie van Howard 'dynamisch en aanlokkelijk' is.

Howard beschuldigde het Vaticaan maandag ervan de productie van Angels & Demons belemmerd te hebben. De kerk verbood de regisseur vorig jaar nog om opnames te maken in Roomse kerken voor de film. Howard haalde zich met The Da Vinci Code ook al de woede op de hals van het Vaticaan.

Bron: ANP/Trouw

Voor geduldigen: moviewebsite > http://www.angelsanddemons.com/
wiki artikel over de filmù:
Angels & Demons (Nederlands: Het Bernini Mysterie) http://nl.wikipedia.org/wiki/Angels_&_Demons
over het boek > Het Bernini Mysterie