Friday, 17 July 2009

Groot Brittanië slaapwandelt in Islamitische staat

"Christenen worden nu vervolgd voor het dragen van een christelijk symbool," vertelde de Britse 'evangelical' journalist Alison Ruoff tegenover Premier Radio. "Je kunt als moslim een sluier dragen, maar je kunt geen kruis dragen. Het hele gedoe is belachelijk en moet volledig worden omgedraaid. De Kerk moet zeggen: 'nee, we zijn christenen en dit is een christelijke samenleving'."
Volgens hem en volgens de anglicaan Peter Hitchens is het christendom in het Verenigd Koninkrijk te zwak. Hij vindt dat de Kerk van Engeland aan het "slaapwandelen" is in een islamitische staat want uiteindelijk wordt de islam de dominante godsdienst van het land.

De radiozender laat weten dat het aantal christenen in het Verenigd Koninkrijk tussen 2004 en 2008 met twee miljoen is gedaald. In diezelfde periode heeft de moslimbevolking zich tien keer zo snel vermenigvuldigd in vergelijking met de rest van de samenleving. Deskundigen zeggen dat de stijging is toe te schrijven aan de hogere geboortecijfers en bekeringen tot de islam. Eerder deze week liet de assistent-bisschop van Newcastle, Paul Richardson, weten dat het multiculturalisme leidt tot "de dood van het Verenigd Koninkrijk".