Thursday 10 September 2009

StudieBijbel Internetversie vernieuwd

Vanmiddag vanaf 14.00 tot 16.00 uur vond een update van de internetversie van de Studiebijbel plaats. De update zorgt voor een aantal vernieuwingen en verbeteringen. De internetversie van de Studiebijbel beschikt nu onder andere over een uitgebreidere zoekfunctie. Op woorden, passages, titels en alle voetnoten kan gezocht worden.  Verder is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het maken van persoonlijke notities. Door de update werken ook de printoptie en het doorklikken naar een volgend vers optimaal.


De gebruikers kunnen zelf aantekeningen maken bij een bepaald Bijbelgedeelte en deze aantekeningen kunnen opgeslagen en gedeeld worden met andere gebruikers.


Arjan de Heer is coördinator van de Studiebijbel geeft een aantal voordelen van de bijschrijffuntie. “Op deze manier kan een docent bijvoorbeeld zijn aantekeningen delen met studenten. Ook kan een groep predikanten de resultaten van hun Bijbelstudie delen met elkaar via de Studiebijbel.” De bijschrijffunctie is ongelimiteerd, wat bijvoorbeeld als voordeel heeft, dat een predikant al zijn preken in de Studiebijbel kan opslaan.

“Het wordt voor de schrijvers mogelijk aanvullingen en correcties aan te brengen zonder dat de site daarvoor uit de lucht gehaald hoeft te worden.”

Met de ontwikkelingen rondom de digitale versie van de Studiebijbel verdwijnt de gedrukte editie min of meer naar de achtergrond. Deze veroudert nu snel en daarom is het een grote wens van de organisatie om op een dag printing-on-demand aan te kunnen bieden. Zo kan men op ieder gewenst moment de meest actuele versie laten drukken.

> Studiebijbel

No comments:

Post a Comment