Friday, 16 October 2009

Nieuwe Bijbelstudietool in het Nederlands

Zij die het Boek, de Statenvertaling of de Telosvertaling niet in huis hebben en er iets in willen opzoeken, kunnen dit nu ook op het net doen bij een Nederlandse dienst: Bijbel Online van Bijbelstudienet.

Op http://www.bijbelstudie.net/ is een interactieve bijbel te vinden, waarbij vrijwel elke tekst voorzien is van onderwerpen met daaraan gekoppelde video, audio, uitleg en verwijzingen.

Rolof Mulder is met een team enkele jaren bezig geweest zo'n 1000 multimediale studies toegankelijk te maken via de bijbels die online staan. Naast deze laagdrempelige omgeving worden er ook gratis cursussen en conferenties aangeboden. In de preekshop kunnen studies ook op andere media (CD, DVD, download) worden aangeschaft.

Mulder: "Onze wens is dat mensen weer geboeid raken door de enorme bron van wijsheid en inspiratie die de Bijbel is en dat ze hierdoor ook de Inspirator beter gaan leren kennen. De bijbel is relevant voor het dagelijkse leven, dat kan je opmaken uit de bijdragen van zo'n 100 auteurs die hier aan bijdragen."


No comments:

Post a Comment