Monday, 23 November 2009

Straat predikers breiden uit

Street Pastors werd opgericht in 2003 om een boodschap van troost en bescherming te brengen in Londen op vrijdag- en zaterdagavond door in teams de straat op te gaan om te spreken met jongeren en ouderen. Sindsdien heeft de organisatie zich verspreid over heel het Verenigd Koninkrijk.

Als christenen mensen willen redden, dan moeten ze bereid zijn om in hen tijd te steken. Dat was de boodschap van de oprichter van Street Pastors tijdens de allereerste Street Pastors-conferentie, gehouden in het centrum van Londen.

Isaac zei dat veel mensen zich vandaag de dag niet geliefd voelen. Om dat te veranderen moeten volgens hem mensen “in Christus” uitgaan op de straten van het Verenigd Koninkrijk.

"Mensen zien niet alleen de mens, ze zijn Christus in ons – dat is de reden waarom 75 procent van de mensen die wij ontmoeten vraagt om voor hen te bidden," zegt Isaac. Hij benadrukte dat als christenen mensen met hun problemen kunnen helpen, ze de tijd moeten nemen om met hen de liefde te delen die ze zelf van God hebben ontvangen.