Thursday, 7 January 2010

Dagelijks leesrooster voor Blackberry

Robert Roberts ontwikkelde een lees plan om het dagelijks bijbel lezen te vergemakkelijken en het zo mogelijk te maken om er zeker van te zijn binnen één jaar de volledige bijbel uit gelezen te hebben. Een vorm van dit plan was later gepubliseerd als 'The Bible Companion' en wordt nog steeds gebruikt door de Christadelphians vandaag.

Om het leesplan van de Bible Companion makkelijk bij de hand te hebben geven wij het Bijbelrooster uit maar zijn er ook voorzieningen om het in uw computer systeem in te lassen.

Er was reeds de mogelijkheid om dit leesplan te importeren in je MS Outlook Callendar of Thunderbird, Light Calendar of voor iCal op Mac OS X. > http://read.thepositiveword.com/support/ical.php

Daar kan je ook een verzameling vinden van geboden en wijsheden om in je kalendere te importeren, zodat je elke dag een Bijbelvers voorgeschotedld krijgt om over na te denken, met enkele verwijzingen naar andere verzen.
Als je  met je muis op de link komt te staan en rechts klikt kan je kiezen om de link 'op te slaan als' en deze in een map te plaatsen waarna je dan vanuit je kalender importeren kiest en terug grijpt naar deze locatie. >Click right and 'Save link as' daily-com.ics
+ daily-prov.ics importeerd een collectie Dagelijkse Gezgden en Wijsheden.

Ook was er reeds een dagelijks leesplan Daily Reading Plan for Olivetree reader voor Olive Tree Bible Software voor Smartphones en PDAs. Plaats gewoon de opgeslagen map in je Olivetree folder.

En nu is er de voorziening voor de Blackberry telefoons, 150 jaar na het ontstaan van dit leesplan.

+ Bible Companion Readings Online
+ Daily Bible readings following the Companion
+ Daily Bible Reading Exhortations