Thursday, 11 February 2010

Zijn er religieuse associaties met Sint Valentijn

Waarom Valentijn die dood gestenigd werd als symbool voor de liefde moest optreden kan men zich afvragen. Het eerst voor verliefde koppeltjes gebrachte feest is nu ook meer uitgegroeid tot een feest voor alle geliefden. In de begin jaren gebruikte men het feest als gelegenheid om een anoniem kaartje of bloementje te sturen naar iemand waar men verliefd op was om te zien welk effect het zou hebben en om te weten of de betrokkene zou weten van wie het afkomstig was. zo kon men ontdekken of de verliefdheid wederzijds was. Nu geven getrouwde stellen zelfs cadeautjes of maaltijden voor elkaar.

De gebruiken van Valentijn gaan terug naar het Romeinse festival Lupercalia welk plaats vond op 15 februari ter name van de godin Juno, van vrouwen en het huwelijk, en Pan de god van de natuur.

Als Christenen moeten wij hier van bewust zijn en moeten wij opletten dat wij on niet laten ingaan met wereldse gebruiken die eigenlijk bestaan uit heidense riten om  heidense goden te eren. Alsook is het verkeerd om zogenaamde heiligen op een voetstuk te zetten en deze te eren.


Lees hier meer over op  > 

St. VALENTINE'S DAY - Does It Have Any Pagan Religious Associations?

"Ancient Romans placed great stress upon holidays that fell about the middle of the shortest month of the year. Dedicated to the goddess Juno, who was the wife of Jupiter, these festivals stressed love, courtship, and marriage."  and more ...