Tuesday, 6 July 2010

Ver weg van huis

Het is weer vakantie tijd en velen gaan voor een tijdje ver van huis. Wanneer zij vertrekken hebben zij de zekerheid dat zij naar hun veilige stekje zullen terug keren.
Sommige vakantiegangers durven hun gedachten wel eens de vrije loop laten gaan en doen dromen van een veilig stekje of een nieuwe thuishaven. Zij denken dan een land te vinden waar het beter toeven is, een ideale verblijfsplaats.

Millennia geleden moesten velen hun huis verlaten om naar een ander land te trekken.Het gebeurde zelfs in de geschiedenis dat voor 1000 jaar een volk verspreidt geraakte over de gehele aarde.Ontheemd hoopten zij voor een beloofd vaderland. Zij rekenden er op dat hun aartsvader van de Aller Vader dé belofte had gekregen die voor hen redding zou brengen en een land van vrede voor eeuwig zou werkelijkheid worden.
Een holocaust deed hun volk erg inkrimpen maar de hoop bleef bestaan en in 1948 kwam ze nog dichter bij. De Staat Israël mocht een werkelijkheid worden en zou mogen bevolkt worden door de Joodse gemeenschap.Weer eens greep er een exodus plaats die het hele wereldgebeuren zou veranderen.

Lees meer: A displaced people returning to their homeland

No comments:

Post a Comment