Sunday 29 August 2010

Bijbellezen bij nat weer

Wie heeft er geen zin om de Bijbel te lezen bij dat typisch Belgisch weertje? Voor hen die kamperen zal het wel meer voorgevallen zijn dat een Bijbellezing letterlijk in het water is gevallen. Ook tijdens een trektocht in de bergen kan effie in de Bijbellezen door de nattigheid wel eens niet door gaan.

In de winter van 1996 en 1997 werd de Verenigde Staten getroffen door veel sneeuw. Michael Marsee probeerde tijdens een eredienst op een bergtop in de Bijbel te lezen. Maar de enorme sneeuwvlokken smolten op de bladzijden. ‘Was het maar waterdicht, dacht hij bij zichzelf. In de zomer van 2001 woonde Marsee in een huis met een zwembad. Hij vond het fijn de Bijbel door te bladeren, terwijl hij op het water dreef. Vanwege zijn natte handen ging dat erg moeizaam.

Ook Bobby en Anna Bardin hadden te maken met allerlei weersomstandigheden. Zij waren regelmatig te vinden op bergtoppen, rivieroevers, zandstranden, mistige valleien en hete bronnen. Ze durfden het niet aan hun Bijbel mee te nemen, omdat het tweetal geen vertrouwen had in de plastic zak waarin hun Bijbel zat. Met Marsee spraken ze over hoe geweldig een waterdichte Bijbel zou zijn.

Tijdens de weinige warme dagen dat wij hier hebben kan het ook eens fijn zijn om op het water te mijmeren bij het Woord van God. En als wij rond gaan prediken bij onze Europese regenbuien kan het praktisch zijn een weerbestendige Bijbel bij de hand te hebben. Zo is er nu één. Michael Marsee, Bobby en Anna Bardin maakten de waterdichte Bijbel voor alle weersomstandigheden.

De ‘Waterproof Bijbel’ is een Bijbel die in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden. De bijbelverzen blijven leesbaar, ook als de Bijbel is vervuild door de modder of in een plas water heeft gelegen. De ‘Waterproof Bijbel’ is volledig waterdicht, droogt snel, bevat sterk papier en past zich goed aan, aan alle uitersten.

Nu kan iedereen het Evangelie naar alle uithoeken van de aarde brengen zonder beperkt te worden door  de weersomstandigheden.

> NIV Waterproof Bible, NT, Ps & Pr, Price: $24.95

Extremely Durable Synthetic Pages
100% Worry Free
• Stain Resistant
• Ultra Clear Text
• Ideal for Tote Bag or Backpack
• Dry Highlight
• Write and Underline
• No Bleed Thru

The durability of the Waterproof Bible gives you the freedom to take God's Word with you anywhere - boating, traveling, camping... with worry free confidence that your Bible will withstand the test of time.

Specs: 352 pages, 4 1/4" x 7", 7 pt font
Material: 100% Waterproof Synthetic Paper and Binding


No comments:

Post a Comment