Wednesday, 6 October 2010

Bijbel onkunde en analfabetisme

David R. Nienhuis, docent Nieuwe Testament aan Seattle Pacific University stelde vast dat als zijn studenten belangrijke gebeurtenissen uit de Bijbel op een rijtje moesten zetten deze massaal de mist in gingen.

Er is een toenemende onkunde over de Bijbel en eigenlijk zouden de ware gelovigen daar op moeten reageren. Emmanuel Kampouris, een gepensioneerde zakenman die leiding heeft gegeven aan een miljardenbedrijf is zo iemand die niet bij de pakken blijft zitten. Een van de middelen in zijn strijd tegen de „plaag” van het Bijbelse analfabetisme is de website Bible Mesh (biblemesh.com), die deze maand is gelanceerd.
Als zakenman heeft hij wel voorzien dat de mensen moeten betalen voor een Bijbelstudie. Maar het is een eerste poging. Wij zouden aanraden naar de vele Christelijke sites te gaan waar men een gratis Bijbelstudie kan volgen.

Wel mag gezegd worden dat koste noch moeite gespaard zijn om die lessen te presenteren. Tientallen theologen hebben meegewerkt aan het project, onder wie prominente reformatorisch georiënteerde evangelicalen als Tim Keller, Mark Dever, Joshua Harris, Philip Ryken en Albert Mohler. Er wordt gewerkt aan vertaling van de site in zeven talen.

De kleine kerkgemeenschappen kunnen door het weinige geld niet zo exuberant uit de bus komen, maar zouden toch een poging moeten ondernemen. Ook in België en Nederland is het nodig om het grote verhaal van de Bijbel weer onder de aandacht van Christenen te brengen. In deze contreiën is ds. Jasper Klapwijk bezig geweest cursusmateriaal te voorzien in boekvorm: ”Het goede nieuws van het Oude Testament” verscheen in 2008 bij Buijten en Schipperheijn, een jaar later gevolgd door ”Beter nieuws uit het Nieuwe Testament”.

Lees meer: Terug naar het grote verhaal

No comments:

Post a Comment