Sunday, 7 November 2010

Waar staat Obama tegenover religieuze vrijheid

Voorstanders voor godsdienst vrijheid geraken meer en meer bezorgd door de Obama bestuurs administratie haar overzicht op de kwestie, inclusief een verandering in taal van "vrijheid van godsdienst" naar "vrijheid van eredienst". De verandering in terminologie herkent volgens hen de rechten van Christenen niet -- hoofdzakelijk in moslim naties -- die met straffeloosheid  plaatsen van eredienst mogen inplanten volgens Leonard Leo, voorzitter van de V.S. Commissie op Internationale Godsdienst Vrijheid.

Bovendien de mislukking van het bestuur om een ambassadeur voor internationale godsdienst vrijheid aan te duiden voor bijna een anderhalf jaar, samen met de mislukking van de Senaat om tot op heden om de kandidaats nominatie  te bevestigen,. Alsook blijkt er een moeilijkheid te zijn in de communicatie [naar buitenlandse dienstpersoneel] die wanneer deze persoon verschijnt, er geen nood is om deze positie heel serieus te nemen volgens Thomas Verdere, senior fellow aan het Berkley Centrum voor Godsdienst, Vrede en Wereld Zaken aan Georgetown Universiteit.

Lees hierover in Where is Obama on Religious Freedom?;Critics Cite His Support for Islamic Dominance Abroad Over Protection of Christians

No comments:

Post a Comment